2014-07-16 12:07:06• hírek • Kocsis Zoltán

Hat híján kétezer diákot osztottak le

Véget ért a középiskolákba beiratkozott diákok számítógépes leosztása: ezek szerint Szatmár megyében az első kör után 1994 fiatal tudta meg, hol folytathatja tanulmányait.

A megyei tanfelügyelőség tájékoztatása szerint az első körben 1982, Szatmár megyében végzett nyolcadikos jelentkezett valamely középiskolába. Hozzájuk csatlakozik még 12 olyan nyolcadikot végzett, aki más megyében végezte el az általános iskolát, de Szatmár megyében kívánja folytatni. Másik 46 fiatal viszont ellenkező utat jár be: Szatmár megyében végezte el a középiskolát, de másik megyében folytatná tanulmányait.

A számítógépes rendszer a diákok opcióinak figyelembe vételével osztotta le a fiatalokat a megye középiskolái között. Ennek következtében az 1994 diák 1240 elméleti és 754 szakiskolai helyet foglalt el. Pontosabban, csak akkor foglalja el a helyeket, ha július 17-25 között beiratkozik az illető tanintézménybe. Amennyiben ezt elmulasztja, akkor ez visszalépésnek minősül, helyére pedig mások léphetnek.

A leosztás első körét követően 414 szabad hely maradt a megyei középiskolákban: 48 elméleti és 366 szakiskolai. Ezekre a második körben lehet pályázni.

Július 16-21 között várják azokat a fiatalokat, akik az első körből valamilyen oknál kifolyólag kimaradtak. Ekkor kell bejelölniük opcióikat. Ezt követően július 24-én történik a következő számítógépes leosztás, majd 24-25-én kell beiratkozniuk az érintetteknek. A középiskoláknak július 25-én kell tájékoztatniuk a tanfelügyelőséget az esetleges be nem töltött helyekről.

A Szatmár megyei leosztások eredményeit a tanfelügyelőség honlapján találhatod meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: